Spring til indhold

Mål og målprincipper

Som coach hjælper jeg dig med at nå dine mål. Men de skal først sættes som klare, motiverende og opnålige.
Vi skal også sikre, at du har målfokus, hvilket er evnen til hele tiden at tænke i mål og dermed have en generel retning og formål i livet.

Mål = Noget du gerne vil.
Opgave = Noget du skal gøre for at opnå det.

Rigtige mange mennesker tænker i problemer. De historiske problemer, hvis skyld det er, bekymringerne om omkostningerne, etc.

At sætte et mål flytter spørgsmålet fra “hvad er der galt” til ” hvad vil jeg gerne”. At tage problemet og lave det om til en positiv målsætning, hvor vi går fra at ville væk fra noget, til at ville hen til noget.

Vi differentierer mellem to slags mål:

Procesmål:     Hvordan du handler/hvordan du opnår målet.
Resultatmål:  Hvad du opnår.

De syv principper for mål

Sig hvad du gerne vil

Ikke hvad du gerne vil undgå. Positive mål er motiverende og giver retning. Negative mål kan være motiverende, men giver ikke retning.

Udfordrende og realistiske

Ikke for nemme eller svære. Hvis du er usikker, så giv dig selv en ekstra udfordring.

Direkte indflydelse

Målet skal afhænge af, at du handler på det og ikke at andre skal. Sætningen skal starte med "Jeg vil...". Du kan kun kontrollere dig selv.

Mål dine fremskridt

Planlæg hvordan du vil måle dine fremskridt. Hvordan vil du ellers vide, om du er på rette vej til dit mål?

Check dine ressourcer

Ressourcer er alt som kan hjælpe dig på din vej til målet. Ressourcer kan være folk, ting, forbilleder, kompetencer, etc. En liste over disse kan være stærkt motiverende!

Omkostningerne

Et mål kommer ofte med omkostninger/omprioriteringer. Er du villig og i stand til at betale disse og ved du, hvad de er? Sørg for at bevare, hvad der positivt ved den nuværende situation.

Lav en handlingsplan

Del målene op i mindre mål for at opnå de større. Start med de store mål og spørg, hvad der forhindrer dig i at opnå dem. Sæt derefter mindre og specifikke mål for at komme over disse forhindringer. Hold øje med dine mål og gennemgå dem jævnligt. Giv dig selv ros, når du lykkedes med dem.

Drevet af værdier

Elleby Consulting er blevet skabt for at hjælpe dem, der gør en forskel for verdenen. Formålet er at støtte dem, der i sidste ende skal redde den verden, som vi alle skal bo i. 

Derfor tilbyder jeg gratis hjælp og rådgivning til alle, der gør en forskel!

Lad os arbejde sammen på dine mål